Slovenec SI!

Ne, ni mi vseeno, kaj se dogaja okrog mene, ker vem , da lahko prispevam k izboljšanju sveta v katerem vsi živimo.

Moderatorji: mojca_m, romana

Re: Slovenec SI!

OdgovorNapisal/-a Barb'čk » Sr, 30 dec 2009 1:28 pm

izobešanje zastave je pomembno, sam je pa pomembno tud da se v tujini predstavlaš kot Slovenec - to se kaže tudi pri poljubih - ko npr. v tujini srečaš enga znanca pa mu daš lubčka :grin: . Sam dvakrat, ne trikrat.
Možno da obračate oči, ampak jst sm preričana v te zadeve, drgač jih ne bi okol trobila - Slovenci se poljubljamo dvakrat.
Če bomo pustil da priseljenci vse prnesejo sabo, bomo na koncu končal tko kt Francija - teroristični napadi vsepovsod :sad:
Na Mavrico Prijateljstva bom narisala Najin Čas....
Uporabniški avatar
Barb'čk
Mojster
Mojster

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a laura » Sr, 30 dec 2009 1:31 pm

Jaz, če bolj razmišljam in razmišljam se spomnim, da se vseskozi poljubljam 3x ob vseh voščilih... pa sem slovenka! Zdi se mi pomembnejše, da s kakim drugim dejanjem oz gesto pokažeš da si slovenec.
»Biti z don Boskom je vedno praznik, je fešta!« (T. Ciglar)
...če želimo imeti lepe trenutke v življenju, moramo sprejti tudi težke...
Uporabniški avatar
laura
Veteran
Veteran

OdgovorNapisal/-a gasperp » Sr, 30 dec 2009 2:19 pm

Barb'čk je napisal/-a:hvala Gasperp :smile: :grin:

Ni problema :grin:

Drugač pa mislim, da glede poljubov skor nihče ne ve pravila.
»Moj Bog, velik in čudovit, živi Bog in gospod, ti ljubezni si Bog.
Moj Bog, velik in čudovit, živi Bog in Gospod, ki si tu, v svojem stvarstvu navzoč.«
Uporabniški avatar
gasperp
Veteran
Veteran

OdgovorNapisal/-a Barb'čk » Če, 31 dec 2009 11:24 am

pa bi blo zelo zelo fajn če bi vedeli - če bi radi bli celi Slovenci, zakaj ne upoštevamo vseh pravil?
Tebi se zdi bolj pomembno pravilno izobešanje zastave, meni pa poljubljanje.
sicer naj se vsak sam odloči - sam ne pol jambrat da nam Srbi vse povprek pobirajo, pa jemljejo kar je naše - sej nismo prpravljeni nč narest da bi svoje stvari branil.

Pa laura - a se celo življenje trikrat poljubljaš ker si tko navajena al kaj?
lej ne mor ti rečt al si katoličanka al ne, kr to sama najbolj veš - Slovenci smo katoličani - poljubljamo se DVAKRAT, pa pejt uprašat kergakol predsednika, škofa, župnika.....sam Jankovića ne, kr temu se sanja ne o teh stvareh.

Pri Srbih je država povezana z vero - vsi pravoslavni, ampak skoraj nihče pa ne izpolnjuje pogojev da je tisti tapravi pravoslavni vernik.
Oni se poljubljajo TRIKRAT -to je njihova vera in ker pravolsavni niso sam v srbiji, ampak so zavzeli že cel svet, se trikrat poljublajo tudi v Kanadi, Argentini, kot je prej že nekdo omenil - ampak so tud v teh država ljudje ki vejo da je trikratno poljubljanje sam od pravoslavnih - zato se držijo svojih načel in se poljubljajo dvakrat - ker je nekdo videl par Kanadčanov da so se trikrat poljubili, al pa slišal da se trikrat poljubljajo, še ne pomeni da se vsi Kanadčani - a medijem gre po tanovm vse vrjet al kaj?
Pravoslavni so kristjani, tko kot mi - naj bi šlo za isto vero, sam ne gre. Pravoslavni so se leta 1054 sami odcepil od katoliške Cerkve. Mi bi pa zdj radi ponovno združitev - že par let se čivka o tem.
Sam pravoslani tega nočejo. Zakaj že ne? Aha, ker nimamo enakih interesov, ker mišljenje katoličanov skorajda ni enako, ker prepričanje ni čisto enako (bogoslužja potekajo drugače, molitve so drugačne, da ne govorim o spovedovanju in ostalih stvareh, od katerih se ne bi hoteli ločiti).
In potem se postavi vprašanje - zakaj mi ne popustimo, če že oni nočejo? Zakaj ne sprejmemo njihove vere, sej smo si itak mi želeli združitve?
Glej, to ne gre tko - če bo en sosed reku da hoče tvoj travnik v velikosti npr. 1 hektarja, bi mu ga rade volje dala, sam da bi se dobr štekala? Pa čeprou si otrokom že oblubila da je njihov in si lahk že začnejo gor zidat bajto. A bi otrokom pokvarla veselje in tistmu človeku dala travnik sam zato, da se z njim ne bi kregala? Vrjamem da ne. Klinc gleda in soseda in njegove težave - itak se bo odselu k ne bo dobil kar hoče.
Enako je v razmerju med katoličani in pravoslavnimi. Ampak a se bomo pustil potlačit, a bomo dovolil da naša vera izgine, da spremenijo naše mišljenje pa lepo življenje otrok v Sloveniji?
Zakaj en mormo enostavno sprejet da smo Slovenci in bit na to ponosni? A sami nismo dost močn narod, da bi lahk samostojno živel, sami odločal? Kako nam je potem to ratalo 1991 in vsa leta naprej? Z izjemo zadnjih let, ko je na oblasti velik Srbov in njim podobnih, ki se igrajo s slovenskimi ljudmi in s slovenskim denarjem.
Lepo vas prosm, no, ljudje Božji - v Sloveniji se vlada bolj balkansko kot v Srbiji.
A vam dol visi za vse to al kaj?
mislm, kle gremo neke pametnjakoviče špilat zarad pravilnega izobešanja zastav, ko itak skor nobedn ni pozorn al je zastava levo al desno - sicer pa je logično da je glavna v sredini - sm misnla da so še kkšne posebnosti da mora ne vem kako viset. Sicer se strinjam da mormo bit pozorni tud na zastave, sam niso pa najbol pomembne.
Kaj najprej pogledate k pridete v tujino? Kaj je tisto k vam najprej pade v oko in si nato ustvarite neko mnenje o tej državi - itak bomo vsi rekl kk je ta država fajn, lepa in super, pa čeprou ma mošejo in vse ženske hodjo okol zavite čez celo glavo, tko da je še teb vroče kt da boš lih kar skupi padu.
Najrej pogledaš ljudi, njihovo obnašanje, potem pa se ponavadi odpravš cerkve gledat. Al ne? Mi smo zmeri šli, no. In v programu vseh skupinskih izletov v tujino je že v prvem dnevu ogled vseh znamenitosti - najprej cerkev, potem pa še ostalih. Tud če ti bo nekdo reku da je v Franciji 54% katoličanov, a mu boš vrjel, če boš na vsakem koraku videl mošejo? A ne bi blo potem bolj logično da živi namesto 54% katoličanov, 54% muslimanov?

Mogoče je kdo iz vsega mojega pisanja dobil občutek da sm kej nastrojena proti Srbom, sam naj vs potolažm, da ni tko. Jst se z nekaterimi Srbi k živijo okol nas kr lepo zastopm, ker so čist fajni ljudje. In nič nimam proti njm, ali proti njihovi veri, njihovi državi, ki se imenuje Srbija in ne Slovenija, proti vzgoji njihovih otrok, njiovih prepričanjih itd., ampak do neke mere. Ne morš se drugje obnašat kt da si doma. Pa ni važno al si tam 10 dni al pa 10 let - isto je. A ni lepo če bi bli drug do druzga vljudni pa pošteni? In bi lepo živel, brez krega, brez sovraštva - sej to si želimo, a ne?

lahko maš slovensko državljanstvo in živiš v Sloveniji, sam če ne dihaš s Slovenijo, niso Slovenec - preprosto povedano, rit odnašaš priseljencem, za katere ne pozabmo da kradejo naše pravice, naš način življenja in nam jemljejo otroke, kulturo, službe, denar iz proračuna - primer: izbrisani!

In zakaj Slovenci ob poroki s pravoslavnim, muslmanom, sprejmemo njihovo vero, namest da bi obdržal svojo? In potem smo bli kristjani krivi za pokristjanjevanje Indijancev in vseh drugače mislečih. Tko lahko uničit, kot je danes pravoslavnim in muslimanov, ni blo še nikomur.
In mi jim puščamo odprta vrata, naj z nami nrdijo kar hočjo, sej mi itak nimamo svoje kulture, mi nimamo države, mi nismo kle doma, vi si kr vzemte kar hočte, jst tega itak ne rabm.....

Zakaj smo tko mehki in ne branmo svojga tko kt vsi drugi narodi? Sej se gostoljubnost ne kaže na tem al se pustiš teptat al ne - zdj se nm že vsi režijo. Kultura in prijaznost se kažeta v tem da poskrbiš za svoje otroke in svoje državljane - ob tem tud lepo sprejmeš tujce, ampak jim jasno poveš,da če je njihova prihodnost v tej državi, bodo mogl dejanja, kulturo, jezik, običaje, navade ki potekaj v tej državi sprejet in ne domačinom vsiljevat svojih prepričanj - doma naj delajo kar želijo, zunaj pa naj se obnašajo državi primerno.

še enkrat - sam/a veš da ni fer do tebe in do drugi Slovence(in vseh narodov), da slepo podpiraš tujce k ti hočjo vse vzet -in to čist tko da ne boš nč vedu. Bodi Slovenec in brani svojo državo, ter svoje korenine.
A bo šlo, če en mal skp stopmo? :smile:
Uporabniški avatar
Barb'čk
Mojster
Mojster

OdgovorNapisal/-a darej » Če, 31 dec 2009 5:17 pm

Kar se teh poljubov tiče, ste prav otroči in tudi ti Barb'čk se vsaj v nečemer motiš. Ko praviš da je trojni poljub značilnost pravoslavnih narodov. Motiš se v tretjem poljubu, ki je za pravoslavne narode obvezno na usta, trojni poljub pa je značilnost slovanskih narodov in ne dvakratni poljub, kot trdiš sama, ker pa je slovenija v zgodovini pripadala cesarski Avstriji, je prevzewla zahodno tradicijo poljuba - da se poljubi 2x, trojni poljub pa je prišel znova v navado, ko smo prišli pod kraljevino SHS, uveljavil pa se je slovanski tip, kot ga poznajo tudi Slovaki, Čehi, Poljaki itd. kjer je tudi tretji poljub na lice. Mnenje o "slovenskem" dvojnem poljubu pa je znova prišlo na dan, ko so trojni poljub nekateri začeli razglašati kot komunajzersko gesto. Upam da se znajdete iz mojega pisanja.
Vem nekoga zdaj poznam, ki je z mano ko sem sam...
darej
Veteran
Veteran

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a Barb'čk » Če, 31 dec 2009 6:14 pm

se dobr znajdem iz tega pisanja, brez skrbi
jst sm prkazala svoje stališče in ne vem zakaj sm smešna s temi poljubi, ker nism povedala nč napačnega - kvečjemu se ti podrejaš nekim čudnim normam.
Odkar vem za vse kar se dogaja okoli mene, se Slovenci opoljubljamo dvakrat in me ne briga za nobene kraljevine in cesarstva - danes živimo v Sloveniji. Škoda kr se tega ne zavedaš.
Tud če bi prevzel dvakrati poljub od zahoda - raji, kt pa da se poljubljamo trikrat kt Srbi - bi mel rajš politični in družbeni sistem kot je bil v SFRJ al tazga kt smo ga mel ene dobre dve leti nazaj, ko je vse potekalo kar se da v redu - in ta ni bil balkanski, ker tazga mamo danes.
Tko da ne mi o prevzemanjo iz zahoda - raj popravmo kar je pršlo od dol, ker nam velik bolj škodi.
Uporabniški avatar
Barb'čk
Mojster
Mojster

OdgovorNapisal/-a gasperp » Pe, 01 jan 2010 11:49 pm

Ja groza!

Kaj pa če bi se poljubljal 5x?
Pol bi se mel bolj radi :grin:

Drugač pa iz tvojega pisanja, Barb'čk, sklepam, da si res malo preveč nastrojena proti srbom in preveč obremenjena s temi poljubi.

Res sem rekel, da mi je pravilno izobešanje zastave bolj pomembno od števila poljubov, ampak zaradi tega ne zganjam revolucije in ne hodim po hišah in pravilno postavljam zastave.
Moj Bog, velik in čudovit, živi Bog in Gospod, ki si tu, v svojem stvarstvu navzoč.«
Uporabniški avatar
gasperp
Veteran
Veteran

OdgovorNapisal/-a Barb'čk » So, 02 jan 2010 1:47 pm

Sej tud jst povem sam tistmu k se mi zdi da bi to lahk upošteval - pa očitno ti ne boš, kr ti je vseen - tud prov :roll:

ene parkrat sm že napisala da nimam nč proti Srbom, ampak proti njihovemu obnašanju. Poznam ene par ljudi k so se preselil v tujino, pa vseen tam ne strašijo s slovenščino pa svojimi idejami :smile:

sicer pa ljudje delejte kr hočte - jst bom tko kt se men zdi prov
Uporabniški avatar
Barb'čk
Mojster
Mojster

OdgovorNapisal/-a Barb'čk » So, 02 jan 2010 1:54 pm

gasperp je napisal/-a:Kaj pa če bi se poljubljal 5x? Pol bi se mel bolj radi :grin:

Ja bolš bi blo kt trikrat :grin:

lejte ne mi zamert, sam jst sm totalno alergična k to vidm in takrt mi ni pomoči da bi se umirila.
sam na te stvari tko gledam - mi pač velik pomen :smt101
Uporabniški avatar
Barb'čk
Mojster
Mojster

OdgovorNapisal/-a gasperp » So, 02 jan 2010 5:22 pm

Sam ne morš se obesit samo na eno stvar (v tvojem primeru poljubi), ampak bi morala biti potem nastrojena proti vsemu.
Recimo velik problem Slovencev je prav glasba. Skoraj na vseh slovenskih postajah se vrti večinoma tuja glasba (sploh hrvaška). To je men kr neki, ker imamo v Sloveniji veliko kvalitetnih glasbenikov, promoviramo pa tujce.
Potem je tukaj delo. Zaposlenih imamo veliko tujcev, Slovenci pa ostajamo brez zaposlitve.
Problem je tudi jezik priseljencev. Srbi, Bosanci in Hrvati živijo tukaj že od osamosvojitve (nekateri že prej) , pa še zmeraj ne znajo slovensko, za razliko od nekaterih drugih, ki pa zelo dobro govorijo slovensko in uporabljajo celo dvojino, ki je v svojem jeziku sploh ne poznajo.
Slovenci tudi zelo radi pokažemo, da znamo tuje jezike (sploh v balkanskih državah). Ja, če sem že prišel do njih, naj se potrudijo in me zastopjo. Ne vem zakaj bi mogu govort srbohrvaško.
Zadnje čase hrvati, v nekaterih lokalih, ne strežejo Slovencem. V čem je fora. Če eno leto nebi bilo nobenega Slovenca na hrvaško morje, pol bi hrvatje propadli. To bi se morali zavedati vsi in jih tako stisniti v kot, ne pa da jim pustimo, da nas izkoriščajo (slovenci smo na mestu za rusi in ukrajinci, po zadnjih hrvaških podatkih, ja lepo te prosim no).
Prekmurje je na polno pokupljeno od angležev. Že tako nimamo nič zemlje, pa še to nam hočejo vsi odvzet.

Bom kr nehu :grin:
Uporabniški avatar
gasperp
Veteran
Veteran

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Družbeno dogajanje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost