Napisal/-a gasperp » Ne, 17 jan 2010 1:48 pm
Pri nas tudi ne kompliciramo z darili in praznovanjem.
Ponavadi pripravimo na domu za manjšo skupino ljudi (za tiste, ki se veliko družimo). Speče se nekaj piškotov in kakšen drug prigrizek (kakšen narezek ali pica).
Glede darila se ponavadi menimo kar preko maila, ker je najhitreje. Ponavadi darilo ne presega 10 evrov po osebi, da je vedno približno enako za vsakega slavljenca. Pri darilu izbiramo take stvari, ki so praktične in uporabne. Upoštevamo tudi skrite želje, ki so presenečenje (zapomniš si jih preko leta).
Nazadnje smo prijateljici kupili igro Naseljenci otoka Katan, ker se velikokrat dobimo na kakšnem družabnem večeru, zraven je pa dobila še izvezeno majčko z njenim priljubljenim motivom (kar smo izvedeli en dan pred njenim praznovanjem in je bila potem velika akcija). Zelo je bila vesela.
Ponavadi pripravimo tudi kakšen komičen vložek ob prihodu. Meni so enkrat pripravili zmenkarije, hahaha. To je bilo smeha.
Za večjo skupino ljudi (za prijatelje s katerimi smo skupaj na raznih aktivnostih v prostem času) pa ponavadi pripravimo kar v prosvetnem domu, kjer imamo primeren prostor. Ponavadi zabavo pripravi kar več slavljencev skupaj.
»Moj Bog, velik in čudovit, živi Bog in gospod, ti ljubezni si Bog.
Moj Bog, velik in čudovit, živi Bog in Gospod, ki si tu, v svojem stvarstvu navzoč.«