Bum bum....praznovanje in darila

Ne, ni mi vseeno, kaj se dogaja okrog mene, ker vem , da lahko prispevam k izboljšanju sveta v katerem vsi živimo.

Moderatorji: mojca_m, romana

Bum bum....praznovanje in darila

OdgovorNapisal/-a Barb'čk » Po, 11 jan 2010 5:26 pm

A praznuješ rojstni dan? Greš na praznovanje drugih?
Kje, kako, s kom.....?

Kakšna darila rad daš in kakšna si sam želiš dobiti?

Pa še nekej zarad česar sm v bistvu začela to temo - a je treba za 18. rojstni dan prirejat kakšno posebno zabavo, pa kupit bolj "posebna" - draga darila, al je to pač rojstni dan kot vsak drugi? :grin:
Kr čedalje večji poudarek je na tem da morajo biti darila bogata, draga, nevsakdanja - čeprav taka so lahko tudi darila ki ne stanejo veliko, pa so vseeno dana z veseljem.
Pomoje darilo največ pomeni takrat, ko tebi - ko darilo daš in slavljencu - ko darilo prime - očke zažarijo, ne pa takrat, ko daš darilo samo da se pobahaš.
Na Mavrico Prijateljstva bom narisala Najin Čas....
Uporabniški avatar
Barb'čk
Mojster
Mojster

Kraj: Novo mesto

Re: Bum bum....praznovanje in darila

OdgovorNapisal/-a Katarinca5 » Po, 11 jan 2010 9:06 pm

Ne praznujem več rojstnega dneva vsaj kar se tiče organizirane zabave ne. Bližnje pa rada na moj rojstni dan počastim s kakšno malenkostjo, da jih malo razvajam (pijačka, piškoti, bomboni...).

Darila? Kupim bolj praktična darila.

18. rojstni dan? Vsekakor je to prelomnica in mislim, da je prav, da se proslavi. Po pameti seveda in brez prekomernega razgrajanja in pitja alkohola. Jaz mislim, da tudi za 18. rojstni dan ni treba kupovati ne vem kako dragih in velikih daril. Prav pa je, da ga proslaviš na poseben način.
Katarinca5
Veteran
Veteran

OdgovorNapisal/-a gasperp » Ne, 17 jan 2010 1:48 pm

Pri nas tudi ne kompliciramo z darili in praznovanjem.
Ponavadi pripravimo na domu za manjšo skupino ljudi (za tiste, ki se veliko družimo). Speče se nekaj piškotov in kakšen drug prigrizek (kakšen narezek ali pica).
Glede darila se ponavadi menimo kar preko maila, ker je najhitreje. Ponavadi darilo ne presega 10 evrov po osebi, da je vedno približno enako za vsakega slavljenca. Pri darilu izbiramo take stvari, ki so praktične in uporabne. Upoštevamo tudi skrite želje, ki so presenečenje (zapomniš si jih preko leta).
Nazadnje smo prijateljici kupili igro Naseljenci otoka Katan, ker se velikokrat dobimo na kakšnem družabnem večeru, zraven je pa dobila še izvezeno majčko z njenim priljubljenim motivom (kar smo izvedeli en dan pred njenim praznovanjem in je bila potem velika akcija). Zelo je bila vesela.
Ponavadi pripravimo tudi kakšen komičen vložek ob prihodu. Meni so enkrat pripravili zmenkarije, hahaha. To je bilo smeha.

Za večjo skupino ljudi (za prijatelje s katerimi smo skupaj na raznih aktivnostih v prostem času) pa ponavadi pripravimo kar v prosvetnem domu, kjer imamo primeren prostor. Ponavadi zabavo pripravi kar več slavljencev skupaj.
»Moj Bog, velik in čudovit, živi Bog in gospod, ti ljubezni si Bog.
Moj Bog, velik in čudovit, živi Bog in Gospod, ki si tu, v svojem stvarstvu navzoč.«
Uporabniški avatar
gasperp
Veteran
Veteran

OdgovorNapisal/-a Barb'čk » Ne, 31 jan 2010 6:00 pm

pa ste mel kakšno izkušnjo - sami, al pa od prjatlov, da naj bi povabil vse sošolce, pa čeprav bi to "moral" biti parti z ogromno alkohola?

Kr jst sm v taki situaciji, sam ne bi pa rada ponujala alkohola svojim vrstnikom, če ga še vidt ne morm.....sam kk pol narest eno normalno zabavo brez alkohola? :roll:
Na Mavrico Prijateljstva bom narisala Najin Čas....
Uporabniški avatar
Barb'čk
Mojster
Mojster

Kraj: Novo mesto

Vrni se na Družbeno dogajanje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost