8. februar

Ne, ni mi vseeno, kaj se dogaja okrog mene, ker vem , da lahko prispevam k izboljšanju sveta v katerem vsi živimo.

Moderatorji: mojca_m, romana

8. februar

OdgovorNapisal/-a Katarinca5 » Po, 08 feb 2010 7:34 pm

8. februar - Prešernov dan (državni praznik) ali "dan pijancev"?

Ga še spoštujemo? Mogoče razobesimo tudi zastavo?
Se bomo Franceta Prešerna spominjali samo po tem, da je rad veliko pil?
Danes sem dobila SMS z nasledjno vsebino: Pošlji ta SMS vsakemu pijancu/ki. Če ne se ti bo pijača 5 let zatikala v grlu. Naj živi 8. februar - dan pijancev!

A bomo ta dan zdaj že kar na tak način praznovali? Kot da nimamo kančka znanja o kulturi, književnosti in našem največjem pesniku Francetu Prešernu?
Katarinca5
Veteran
Veteran

Re: 8. februar

OdgovorNapisal/-a Peter » To, 09 feb 2010 1:07 am

Zastava veselo plapola (če še ni zamrznila v mrazu) :)

Kakorkoli ga kdo želi predstavit, Prešeren je bil mojster tega, kar je počel. In meni se zdi, da je to tisto najpomembnejše...
Ne včeraj in ne jutri - DANES!!!
Uporabniški avatar
Peter
Veteran
Veteran

Kraj: Štajerska

Re: 8. februar

OdgovorNapisal/-a Barb'čk » Po, 15 feb 2010 3:59 pm

je le naš pesnik - kakorkoli, ni prvi ne zadnji ki je imel "težave" s pijačo

tud jst sm dobila tak sms, sam to je blo ene dve leti nazaj

da je praznik vse manj cenjen, smo tudi Slovenci sami krivi - premalo se zavedamo neke svoje domačnosti, pa tudi v medijih praznik ne zavzema več tistega tapravega prostora in časa kot včasih, ko je bil praznik omenjen na vseh naslovnicah.

pr ns na gimnaziji vsako leto naredimo kulturno prireditev za 8. februar - seveda dan prej ali kasneje :); ampak težava je da to ni kulturni praznik, ampak navaden parti v diskaču - res kr grozn zgleda - sej so tud zanimive stvari, ampk večino pa je narjeno tko brez smisla, vsebine...čist prazno - sej ne pravm da bi jst znala vse sestavt, sam ponavad prireditve delajo profesionalci
Na Mavrico Prijateljstva bom narisala Najin Čas....
Uporabniški avatar
Barb'čk
Mojster
Mojster

Kraj: Novo mesto

Vrni se na Družbeno dogajanje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost