Delavnice za starejše

O oratoriju, njegovih pripravah, vodenju, vsebini, organizaciji, vzdušju.

Moderatorji: Peter, BlaŽka

Delavnice za starejše

OdgovorNapisal/-a JrBB » Po, 29 jun 2009 9:51 pm

Delavnice za starejše osnovnošolce na oratorijih znajo biti nekoliko bolj zahtevne, ker vsaka dejavnost več ne ustreza zanimanju v tej starosti. Kakšne imate kaj pri vas delavnice za starejše osnovnošolce in/ali osnovnošolke? Se z njimi posebej ukvarjate, jih posebej načrtujete?
Uporabniški avatar
JrBB
Veteran
Veteran

Re: Delavnice za starejše

OdgovorNapisal/-a KatjaT » To, 07 jul 2009 6:26 pm

Pri nas imamo letos delavnico, na kateri se lahko naučijo osnov igranja kitare. Potekala naj bi vse štiri dni oratorija, zaenkrat (po dveh dneh) nekaj navdušencev še zagreto vztraja in verjetno bodo zaigrali tudi eno pesem na zaključni maši. Uspešnica! :)
KatjaT
Govornik
Govornik

OdgovorNapisal/-a Katarinca5 » So, 25 jul 2009 7:50 pm

Trenutno mi nimamo posebne delavnice za starejše otroke. Smo pa že imeli tudi takšne delavnice, ki so res bile bolj primerne za starejše.
Katarinca5
Veteran
Veteran

OdgovorNapisal/-a vevericka =) » Pe, 28 avg 2009 4:55 pm

Pri nas nimamo posebnih delavnic za starejše. Letos smo imeli srečo, da so bli na oratoriju taki (predvsem birmanci in sedmošolci), ki so bli zelo navdušeni in so z veseljem pomagal tamalim, tut če jim delavnica ni bila zanimiva in niso hoteli izdelka.. Tak da so traj k mlajšim stopli pa skupej z njimi ustvarjali.
Naši niso zahtevni :lol:..
Veter mi šepeta in dežne kaplje mi močijo vroče čelo.
Sonce in mavrica; vse okrog mene je polno življenja.
Polja in jezera, otroški smeh, ki dviguje se pod oblake.
Dedek in babica, vse kar pogledam, spominja me Nate.
Uporabniški avatar
vevericka =)
Veteran
Veteran

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a romana » Po, 19 apr 2010 4:23 pm

Tole se sicer ne ujema najbolj z osnovno temo, vendar ne želim spet odpirat nove teme na delavnice. Zanima me, če ste kje že izdelovali copate ali kakšne druge izdelke iz klobučevine in kje se da to kupit po ugodni ceni. Trgovine za ustvarjanje (Prometej,....)sicer prodajajo po manjših kosih, vendar pride za večje količine to kar drago. Mogoče ve kdo za kakšno tovarniško trgovino ali tovarniške odpadke...
Hvala za vsak namig :grin:
R
romana
Mojster
Mojster

OdgovorNapisal/-a KatjaT » To, 20 apr 2010 6:16 am

Vem, da so lani gotovo nekje delali copate, ker so jih kot svoj izdelek predstavili na tržnici Jesenskega srečanja animatorjev Oratorija in so bili celo zelo visoko uvrščeni pri glasovanju za naj izdelek.
Mogoče so bili ti copati iz Sodražice, ampak lahko da sem ustrelila mimo :)
KatjaT
Govornik
Govornik

OdgovorNapisal/-a gasperp » To, 20 apr 2010 10:02 am

Vprašaj v Vrvarni na Trubarjevi v Lj.
»Moj Bog, velik in čudovit, živi Bog in gospod, ti ljubezni si Bog.
Moj Bog, velik in čudovit, živi Bog in Gospod, ki si tu, v svojem stvarstvu navzoč.«
Uporabniški avatar
gasperp
Veteran
Veteran

OdgovorNapisal/-a OdranoeL » Pe, 11 jun 2010 8:00 am

Hja, pri nas se pa trudimo, da bi imeli tudi zanimive delavnice za starejše. tako bomo letos imeli kar nekaj "robotksih" oz. "elektronskh" delavnic za starejše, kjer bomo ustvarjali suhe južine, robo fuzbal,... :)
sicer je pa starejše(vsaj pri nas) zelo težko navdušit. je treba kar velik dela vložit v delavnice, da dosežemo nek fajn učinek, pa veselje, pa to. Pa tudi poceni ni. :???:
:grin:
Naj vas ne skrbi konec sveta danes,...v Avstraliji je že tako ali tako jutrišnji dan! :P
OdranoeL
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a KatjaT » Ne, 11 jul 2010 8:59 am

Pri nas so bile letos med starejšimi udeleženci pravi hit rubikove kocke. Dva animatorja pomočnika imata sestavljanje v mezincu in sta uspela navdušiti še kar precej udeležencev in tudi animatorjev.
KatjaT
Govornik
Govornik

Vrni se na Oratorij

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost