Evo mene spet nazaj po neki časa :)
Sicer sm že dostkrat opazila, ampak zdej med prazniki je tega še več; namreč nekateri ljudje se poljubljajo 3X, namesto 2x, kot je po slovenski tradiciji prav. In mislim da ni izgovor da je večkrat boljše in da je tko al pa tko vseeno, sej so sam poljubi za čestitke, voščila, lepe želje itd.
Vse res in lepo, sam sej človeku lahk svoje namene izraziš tud sam z enim, dvema poljuboma; zakaj lih trije? Na srečo nimam v seb nacionalista, sam bi pa na vse pretege rada branila kar je "naše". Čist spoštujem priseljence iz juga, sam ko se nekam PRISELIŠ, naj bi se (vsaj delno) prevzela nova kultura, novi običaji.....večina tega ne spoštuje.
Ne vem no, sam mene to ful moti.
Tud kar se tiče kletvic: kar se sliši po ulcah, šolah, drugih ustanovah, niso slovenske kletvice. jst bi raj slišala da nekdo reče "tristo kosmatih" kt pa "********" - lahk si predstavlate kero kol besedo, za vse velja isto.
Mogoče sm mal preveč kritična, sam me pa iz dneva v dan bolj moti to vedenje; pa tud vse večji ameriški način življenja pri nas mi je nekak bolj "domač" kt pa npr. od južnih priseljencev. Zakaj nismo mi tko trmasti kt oni, pa ne branmo svojih stvari; zakaj jim ne postavimo večje ultimate?
Najbrž sm preveč ostra pa nesramna, čeprav slednje ni ravno moj namen; ampak k se ljudje res čedalje manj zavedamo da smo Slovenci?